maandag 18 januari 2016

Blue Monday 2016

Het is mij in het geheel niet duidelijk waarom de middelste maandag in januari een meer dan gemiddelde depressieve dag zou zijn. Ik heb zelden een slecht humeur, en vandaag ook niet.


Mijn kubus van 10 cm is gisteravond afgekomen.


Dit is zijn andere kant.Deze twee vierkanten zijn er nog bijgekomen. De zeshoekjes spreken voor zich. Het onderste vierkant heeft een wat minder voor de hand liggende verdeling.

Voor ik de laatste hand legde aan de kubus, maakte ik weer een sok af. 


Zijn tweelingbroertje is nog in de maak.

Omdat ik me bij het naaien altijd beperk tot het naaien om papier, en alleen quilt in de naad met de naaimachine, raak ik een heleboel handigheid kwijt.
Ik heb me voorgenomen daar de komende maanden wat aan te gaan doen. Ik ga me bijspijkeren in het blokken naaien en quilten met de naaimachine en in het quilten met de hand bij mijn handnaaiprojecten.


Met het nieuwe project van Katja Marek (zie hier ) word ik op mijn wenken bediend.


Van deze stof kan ik toch leuke patronen leggen:


Fussy cut wordt het genoemd wanneer je rekening houdt met het patroon. De methode stond al in het eerste patchworkboekje dat ik kreeg rond 1974.

Het is de bedoeling dat elke zeshoek "ingelijst" wordt in een rand. Die wordt dan weer doorgeregen. De achterkant is dan meteen afgewerkt.


Over het quiltwerk ben ik niet heel erg enthousiast, maar ik wou toch wat leren?

Wat betreft het leren maken van blokken op de naaimachine ben ik minder ver gekomen. Het kiezen van de stof was niet zo'n probleem, ik heb nog wat westfalenstoffen liggen en die lijken heel geschikt. Het uitzoeken van blokken is ook niet zo moeilijk, ik heb het boekje van Tula Pink.
Maar dan komt het: stof snijden met het rolmes (jaren niet gedaan), naaien op de naaimachine (die weet niet wat hem overkomt).


Niet geheel volgens het boekje gedaan, maar het effect is hetzelfde.

Na de verhuizing vorig jaar was onze woonkamer (twee keer zo groot als in het vorige huis) nog wel wat kaal. We kochten een grote kamerplant en die had natuurlijk ook een sierpot nodig.
Maar het werd buiten heel erg glad, en ik kon er niet op uit.
Toen heb ik een sierpot gehaakt.


Hij is niet waterdicht, maar dat is niet erg. Vanwege allergieën van een van ons is deze plant niet echt. Water hoeft hij niet te hebben.
En Blue Monday? Mijn dagen hebben alle kleuren.

1 opmerking:

  1. Du machst sehr schöne Sachen, ich bin sehr gespannt was Du Dir für Deinen Puppenquilt einfallen lassen wirst.
    LG
    KATRIN W.

    BeantwoordenVerwijderen