woensdag 20 november 2013

Verslaafd aan mandala's

Er bestaan veel leuke patronen om te lieseln. Ik probeer dan ook regelmatig wat uit. Maar het patroon dat  me steeds weer vraagt om genaaid te worden is mijn eigen mandala patroon. Vorig jaar zette ik een werkbeschrijving op dit weblog. Ik kreeg veel leuke reacties, de patroondelen zijn duizenden keren gedownload en het is zelfs al door iemand gemaakt.
Ik ben er weer eens mee aan de gang gegaan, gewoon voor mijn eigen plezier.En dit is dan het resultaat.  Binnenin zit meer contrast dan aan de buitenkant.  Deze mandala moet nog afgewerkt worden. Je ziet hier alleen nog maar de top.

vrijdag 15 november 2013

Rose star

In het boek "Material obsession two" van Kathy Doughty en Sarah Fielke staat een quilt beschreven genaamd "Jazz Hands", gemaakt van allemaal vliegers.

Hilde Klatt heeft hem eens gemaakt, en die is zo mooi (kijk hier) als ik nooit zou kunnen maken.

Onder de naam "Rose Star" kwam ik regelmatig een vergelijkbaar patroon tegen, maar nu waren sommige vliegertjes gegroepeerd tot patroondelen van twee of zes vliegers.
Op internet kwam ik geen handige knipplaten of zelfs kleurplaatjes tegen, dus ik moest zelf aan de gang.De tekening voor de papiermallen was niet moeilijk, een zeshoek die je in zessen deelt. 
Mijn basis was een zeshoek met een kantlengte van 2 inch. Die maat gebruik ik vaker, en dat is ook het enige argument voor deze keuze.Mallen om langs op de stof te tekenen heb ik zelf gemaakt van dun paternoplaat.Ik had deze Rose Stars afgelopen zomer al gemaakt. Ik ben nog op zoek geweest naar de bron; iemand moet dit toch ooit als eerste verzonnen hebben. Maar de bedenker van dit patroon heb ik niet kunnen achterhalen.
Mijn restjes kan ik hier zeker in kwijt. En wie mijn in vliegers verdeelde zeshoeken kan gebruiken, kan ze hier vinden.