zaterdag 13 april 2013

Mijn lievelingslapje

Sommige stofjes zijn zo mooi, dat je ze steeds weer wilt gebruiken.
Rond 2004 had ik zo'n stofje, ik vind het nog steeds het leukste dat ik ooit gebruikt heb. Het is natuurlijk al lang niet meer te koop en ik heb daarna gelukkig steeds andere inspirerende stoffen gevonden.De stof heb ik op de scanner gelegd en van de vereenvoudigde afbeelding heb ik met behulp van een borduurprogramma een kruissteekpatroon gemaakt.
Toen ik het geborduurd had heb ik het ingelijst in een stukje van de stof. Ik kan niet meer vinden welk detail van de stof nou zo ver uitvergroot in het midden zit.
Het was heel leuk om zo met een lapje stof en een dessin te spelen. Ik vind wel veel stofjes leuk, maar ik denk dat het borduren van alles wat ik mooi vind onbegonnen werk is.
Het borduurprogramma was Super Kruissteek. Het werkt niet meer op het besturingssysteem dat ik nu gebruik.

donderdag 11 april 2013

Penrose mandala

Mijn Penrose mandala zit nu in elkaar. Er moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Het papier moet er nog uit, de vulling en de achterkant worden er nog tegen aan gemaakt en dan.....Ik zit nog wel tegen al dat geel aan te kijken. Op het kleurplaatje dat ik voor het ontwerp had ingekleurd leek het geel veel beschaafder. Het is nu te schreeuwerig. Ik denk dat ik het ga afzwakken door er in te gaan borduren. Met het paars van het buitenrandje en misschien wat rood.Voor het maskeren van puntjes is borduurwerk niet nodig. Het zit allemaal wel redelijk in elkaar.
Overigens is dit hetzelfde patroon als dat wat ik in december 2011 gebruikte voor mijn kerstmandala.Er zijn ook nog wel andere variaties mogelijk. Maar dat komt later nog wel eens. Eerst deze afwerken.
Het is wel erg leuk, dat spelen met Penrose mallen. Slechts twee vormen en dan zoveel mogelijkheden.