zondag 28 juli 2013

Het parkeerterrein in Maribo

Onlangs waren we op vakantie in Denemarken en Zweden.
Onze eerste pleisterplaats was Maribo in Denemarken.
Op het parkeerterrein had ik beet: spannend plaveisel.
Het waren industrieel vervaardigde betonstenen, maar de vorm was leuk: tessellations van beton.Zoiets kun je natuurlijk niet naaien, dacht ik. Maar elke vakantie fotografeer ik straatstenen. En deze keer was ik vast van plan het raadsel van die vormen op te lossen.
Het bleek niet zo moeilijk, en er bleek nog een naaibaar patroon van gemaakt te kunnen worden.Dit is de basis en die kon zo nog niet gelieseld worden, maar in vieren gedeeld wel.
Ik heb papiermalletjes gemaakt. Het is maar één vorm die je draait ten opzichte van de andere drie.Het kan linksom of rechtsom, naar eigen keuze. Op de papiermallen heb ik aan een kant een spiraalpatroon zitten. Daardoor spiegel je hem niet per ongeluk. De onderdelen zijn namelijk onregelmatig en  niet symmetrisch.Zo ziet een tegel er uit. Als je er drie aan elkaar maakt met een hoek, herken je het parkeerterrein in Maribo.Ik heb er twee tot nu toe. Als ik er twaalf zo maak, heb ik een leuke basis voor een dekentje voor het poppenbed waar mijn oppaskind van bijna twee jaar zo graag mee speelt.En zo heb ik mijn eigen vakantiesouvenir gemaakt.
Voor liefhebbers heb ik het patroon hier neergezet.


4 opmerkingen:

 1. Looks fantastic. Your ideas are wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love your work with its various forms. Thank you for always providing for us.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel inspirerend hoe jij met zo'n vorm aan de slag gaat.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Das Muster sieht super aus.
  Tolle Idee.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen