vrijdag 10 augustus 2012

Speelbal

Wat dit dan weer wordt?


Mensen die eerder een cursus bij mij hebben gevolgd, zullen deze patroondelen herkennen als een DEEL van een patroon. Dat klopt.
De lapjes zijn om het papier heengevouwen en vastgezet. Is deze methode nieuw? Kijk dan hier.


Zelf houd ik wel van felle kleuren. 


De patroondeeltjes worden met een overhands steekje aan elkaar gezet.Je hebt 4 van die setjes (zie hier boven) nodig, en je legt ze neer zoals hieronder:


En nu komt het gepriegel en gepruts


Hier worden de afzonderlijke delen aan elkaar gezet. Steeds met dezelfde kleuren vierkantjes aan elkaar. Let op: laat een naadje open voor het vullen.


Dan haal je de papiertjes er uit weg, het geheel ziet er nog niet uit om heel erg blij van te worden. Maar keer het maar eens.


Kijk, dit lijkt er al meer op. Nu kan het stevig gevuld worden (ik gebruikte synthetische vulling) en het laatste naadje kan dicht.En dan hebben we deze.Maar ook deze.En wat je hier mee kunt? 
Deze bal wil niet zo hard rollen, omdat hij niet kogelrond is.
Omdat hij ongeveer tien centimeter hoog is, is hij voor kleine babies niet handig. Zij kunnen hem niet grijpen. Maar als ze een maand of tien zijn, zijn de handjes groot genoeg en als ze dan gaan kruipen, is het wel handig dat de bal niet elke keer wegrolt. 
Ook voor een speldenkussen is dit object aan de grote kant. Maar er kunnen wel veel spelden in.
Voor kerstbal wordt hij te zwaar, en voor LiBellchen te lomp.
Maar bij mij staat hij op de piano, en ik speel er een vrolijk liedje bij.
En het patroon???? Dat mag je voor eigen gebruik downloaden. Het staat op de pagina Losse Patronen.

zondag 5 augustus 2012

Olympische Spelen 2012

Voor voetbal krijg je me nooit enthousiast. Maar de Spelen in Londen laten zo'n variatie aan sporten zien, daar zit ook voor mij wel wat bij.
En natuurlijk ben ik voor Nederland, dus werd dit LiBellchen 
rood-wit-blauw-oranje. En dat goud onderaan? Dat staat natuurlijk voor de gouden plak waar iedere sporter voor naar Londen gaat. Maar eigenlijk is het een belletje, en het klingelt als je er vlak langs loopt.